Volg deze tips voor het winterklaar maken van uw veldspuit |Voortgang van de boerderij

2022-11-11 03:22:46 By : Ms. Tina Yu

Farm Progress maakt deel uit van de Informa Markets Division van Informa PLC

Deze site wordt beheerd door een bedrijf of bedrijven die eigendom zijn van Informa PLC en alle auteursrechten berusten bij hen.De maatschappelijke zetel van Informa PLC is 5 Howick Place, Londen SW1P 1WG.Geregistreerd in Engeland en Wales.Nummer 8860726. Spuitgipsmachine

Volg deze tips voor het winterklaar maken van uw veldspuit |Voortgang van de boerderij

Bekijk alle markten en offertes »

Op 84-jarige leeftijd is Drew Stabler uit Laytonsville, Maryland, aanzienlijk vertraagd.Hij heeft de meeste van zijn landbouwtaken grotendeels overgedragen aan zijn twee partners op de 1.700 hectare die hij in het centrum van Maryland bewerkt.

Maar hij spuit nog steeds.In feite runt hij een spuitmachine sinds zijn 16e.

"Het enige is dat de apparatuur zoveel gecompliceerder en groter is dan waarmee ik begon", zegt Stabler.Maar als het gaat om het winterklaar maken van zijn veldspuit, veranderen sommige dingen niet.

Hij bestuurt een John Deere 4830 met geleiding en giekbediening.Het spuitseizoen is nog niet voorbij, maar als hij klaar is, gaat hij aan de slag om de spuit klaar te maken voor de winterstalling.

Voor Stabler begint hij met het schoonmaken van zijn spuit met koud water.Dan haalt hij de RV-antivries eruit - er is 25 tot 30 gallon antivries nodig om het werk te doen.Hij haalt het door de gieken en maakt de sproeiers en filters schoon.Daarna spoelt hij de sproeier onder hoge druk af en waxt hem in de was.

Het winterklaar maken van de veldspuit is van cruciaal belang.Maar nu PWM-spuittoestellen (pulsbreedtemodulatie) op spuitbomen steeds populairder worden en het enorme aantal plastic leidingcomponenten toeneemt, is het nog belangrijker geworden om ervoor te zorgen dat er niets in die spuitdoppen bevriest, zegt Alex Caldwell, productmarketingmanager voor Nieuw Holland.

"Omdat je steeds meer kunststoffen en gevoelige componenten hebt, rond de spuitboom of op de veldspuit, valt de nieuwe technologie steeds meer op, maar het maakt de dingen die er altijd al zijn niet minder kritisch", zegt hij. .

Erdal Ozkan, specialist op het gebied van pesticidetoepassingstechnologie aan de Ohio State University, zegt dat de grotere bomen die op de meeste moderne veldspuiten te zien zijn, telers vereisen dat ze meer aandacht besteden aan het spoelen van slangen, filters en sproeiers.

"Het eindgedeelte van lange spuitbomen aan elke kant is gevoeliger voor het spuitmengsel dat nog in dit gedeelte achterblijft, zelfs nadat de spuitboom is gespoeld door schoon water of water met een spoelmiddel door de spuitdoppen naar buiten te duwen", zegt Ozkan."Dit kan een probleem zijn, vooral wanneer er droge formuleringen van chemicaliën in de spuitmix zitten.Door de giekuiteinden open te laten staan ​​tijdens het spoelproces is dit probleem vrijwel verholpen.Veel nieuwe sproeiers hebben een chemisch transfersysteem met een gesloten circuit.Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat dit systeem ook wordt gespoeld en schoongemaakt, net als elk ander sanitair onderdeel van een veldspuit.”

Caldwell zegt dat telers zich op deze belangrijke systemen moeten concentreren bij het winterklaar maken van een veldspuit:

Regelcomponenten van spuittoestellen, zoals drukopnemers, debietmeters en regelkleppen, kunnen duur zijn om te vervangen als ze niet goed winterklaar zijn, zegt Caldwell.

Andere onderdelen die producenten vaak vergeten, zegt hij, zijn eductcircuits, secundaire/tertiaire vulpunten, spatborddoppen en optionele achterbomen voor spuitmachines met voorbomen.

De pomp, zegt Ozkan, is het belangrijkste onderdeel om over na te denken.

"Het onjuist winterklaar maken voordat de temperatuur onder het vriespunt zakt, kan leiden tot het barsten van pompcomponenten, en het kan zijn dat de pomp zijn werk niet goed doet in het komende voorjaar, wanneer telers het zich niet kunnen veroorloven om de tijd te nemen om een ​​pomp te repareren of te vervangen", zegt hij.

Enkele tips die hij geeft:

Caldwell zegt schuimmarkeersystemen en handwastanks niet te vergeten.

"Het is een van die dingen waar de hoofdoperator ze misschien niet tijdens het seizoen heeft gebruikt, maar misschien heeft iemand anders ze wel gebruikt, dus zorg ervoor dat je alles grondig winterklaar maakt", zegt hij.

Sommige telers willen een veldspuit winterklaar maken met een combinatie van vloeibare meststoffen - waarschijnlijk 32% stikstof - maar Caldwell zegt voorzichtig te zijn, aangezien stikstof bijtend kan zijn.

Blauwgekleurde ruitensproeiervloeistof is ook gebruikt als een goedkoper alternatief voor antivries en kunstmest voor campers, maar Caldwell raadt dit af vanwege kalkaanslag die kan worden aangebracht wanneer deze opdroogt, waardoor kleppen en tips kunnen verstoppen wanneer ze uit de opslag worden gehaald.

Antivries voor campers, zegt hij, is de beste manier om te gaan, omdat het vorstschade voorkomt en de pakkingen, membranen en O-ringen opnieuw vochtig maakt.

Caldwell stelt voor om op een aantal verschillende plaatsen een soort vangsysteem onder de sproeiers te laten lopen om de kleur te controleren van wat eruit komt."Je kunt aan de kleur ervan zien hoe verdund het wordt", zegt hij."Als het te helder is, betekent dit dat je waarschijnlijk te veel water doorspoelt met dat antivriesmiddel en dat het residu dat je binnenin achterlaat niet zo zuiver is als je zou willen, dus het kan nodig zijn om nog een keer door te spoelen. .”

Ozkan zegt dat telers ervoor moeten zorgen dat er geen spuitmengsel in de tank achterblijft nadat het spuiten is voltooid.

Zorg er ook voor dat er geen drukopbouw is in de leidingen van het spuitapparaat wanneer het naar de opslag wordt gebracht.

Het doorblazen van de slangleidingen met perslucht na de laatste spoeling en het sanitair is een goede manier om eventueel achtergebleven spoelwater te verwijderen.

En lees natuurlijk uw gebruikershandleiding voor eventuele specifieke instructies van de fabrikant.

Ohio State University: onderhoud van de herfstsproeier

Penn State University: maak uw spuitmachine winterklaar